Dutch CERN Teacher Programme

Jaarlijks organiseert Nikhef samen met CERN het ‘Dutch CERN Teacher Programme’. Dit 4-daagse programma biedt natuurkundedocenten de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan CERN. Er zijn Nederlandstalige lezingen en rondleidingen, gegeven door wetenschappers die werkzaam zijn op CERN.

Het Dutch CERN Teacher Programme maakt het mogelijk om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in de deeltjesfysica. Wetenschappers zullen u vertellen over de laatste methodes die worden gebruikt in zowel de theorie als de techniek.

Het Dutch CERN Teacher Programme wordt jaarlijks in het najaar georganiseerd. In 2024 vindt het programma plaats (onder voorbehoud) van woensdag 25 september t/m zondag 29 september.

Voor wie?
Dit programma is bedoeld voor natuurkundedocenten van de bovenbouw HAVO en VWO.

Kosten
CERN en Nikhef nemen een groot deel van de kosten van dit programma voor hun rekening. Wij vragen echter van alle deelnemers een eigen bijdrage voor verblijf (in het CERN-hostel) en het vervoer. De eigen bijdrage bedraagt rond de 350 euro. De kosten van maaltijden zijn voor eigen rekening, evenals excursies buiten het programma.

Aanmelden

In 2024 vindt het Dutch CERN Teacher Programma plaats van woensdag 25 september t/m zondag 29 september.

Op deze pagina vindt u voor de zomer van 2024 meer informatie over de Dutch CERN Teacher Programme 2024. Via deze pagina kunt u zich alvast aanmelden voor het programma. De inschrijving sluit op 15 juni 2024.

Wij ontvangen vaak meer aanmeldingen dan wij kunnen plaatsen. Pas wanneer u hierover van Nikhef bericht hebt gekregen, bent u ook daadwerkelijk zeker van een plek in het programma.

Nikhef hecht veel waarde aan de privacy van zowel haar medewerkers als van haar bezoekers en gebruikers. Als we u om uw persoonlijke gegevens vragen, gaan we daar zorgvuldig mee om: u leest er alles over in deze privacyverklaring.

Een voorbeeldprogramma vindt u hier: https://indico.cern.ch/event/1131796/timetable/

Meer informatie
Wilt u nog een beter beeld van wat u te wachten staat in Genève? Lees hier de blog van een deelnemer van 2017, en hier die van een deelnemer uit 2016. De informatie over 2022 vindt u hier. Meer informatie over het CERN programma op de CERN-website vindt u hier.